Tiborcz Istvánt egyelőre elkerüli a Tiborcz-adó

POLITIKA
2022 október 26., 15:45

Szerdán a Fővárosi Közgyűlés 18 igennel 12 nem mellett elfogadta az építményadóról szóló módosítót, ami Tiborcz-adóként vált ismertté. „Az 1 százalékos effektív adómérték azoknak, akik a vagyonukat tisztességesen szerezték meg, nem jelent érdemi terhet, akik pedig oligarchaként, a társadalom erkölcsi érzékét sértve halmoztak fel ingatlanvagyont, aligha jelent igazságtalanságot a közteherviselésbe való fokozottabb bevonás” – írták Karácsony Gergelyék az indoklásban.

photo_camera Karácsony Gergely és Kunhalmi Ágnes kifüggeszti Tiborcz István kapujára a Tiborcz-adóról szóló csekket Fotó: botost/444.hu

A főpolgármester főpolgármesteri kampányának egyik leghangzatosabb ígérete volt a Tiborcz-adó, még a miniszterelnök ingatlanguruvá vált vejéhez is elvitt egy csekket. Akkor arról beszélt, hogy a fővárosiak élete nehezebb lett, míg egy szűk elit tolakodó módon meggazdagodott, ezért azt ígérte, az adót minden félmilliárd forintot meghaladó értékű fővárosi ingatlanra kivetik, az ebből befolyó összeget pedig bérlakásépítésre és -felújításra fordítják.

Csatlakozz a Körhöz, és olvass tovább!

Légy része a közösségünknek, segítsd az újság működését!

Már tagja vagy a Körnek? Itt tudsz belépni.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.