Tilla: Nekem a TV2 emberek összességét is jelenti, nem egy politikai állásfoglalást

Média
2022 október 26., 11:47
comments 55

"Vannak bizonyos dolgok, amikben nem szoktam részt venni, mert nincs kedvem, de ettől függetlenül szeretek TV2-es lenni, az az én közegem, és ezt már sokszor mondtam, hogy nekem a TV2 azért emberek összességét is jelenti, nem pedig egy politikai állásfoglalást" - többek között ezt mondta Till Attila, a TV2 műsorvezetője a Kreatívnak adott interjújában, amit a Blikk szemlézett. A műsorvezető először beszélt politikai nézeteiről és arról, ez hogyan egyeztethető össze azzal, hogy egy olyan tévénél dolgozik, ami már a kormányzati propagandagépezet része. Ő nem ezeket a szavakat használta, inkább csak utalt ilyesmire, de

lényegében kifejezte, hogy bár nem ért feltétlenül egyet a TV2 politikai irányával, ő büszke TV2-s marad. Mint mondja, ő mindig is a TV2-ben volt, "megragadt" ebben a történetben. "Ez nem azt jelenti, hogy fizetnek, és ezért nekem ez mindegy. Dehogy! Egyáltalán nem mindegy minden. Voltak vitáink is az elmúlt húsz évben sok mindenről". Kifejtette, hogy ő személy szerint erősen Európa-párti, demokráciapárti, igazságpárti, ami "nyilván sokszor nem esik egybe a hivatalos közbeszéddel".

photo_camera Till Attila

Nem gondolom, hogy egyébként ha én nem értek egyet dolgokkal, akkor én nem dolgozhatok a TV2-nél, és akkor én nem lehetek a Sztárban sztár leszek! műsorvezetője, ami egy szórakoztató műsor."A kérdés általában akkor merül fel, amikor a nem állami médiához tartozó orgánumok készítenek velem interjút. Mert akkor ez egy kötelező kérdés. A különböző médiumoknak van egy identitásuk, és a saját maguk identitását is folyamatosan jelzik és alátámasztják a kérdéseikkel. Én erről azt gondolom, hogy jobb, hogyha ezekből a keretekből kilépünk, és ezek a keretek elmosódnak. Én magam is azokat az interjúkat szeretem a legjobban, ahol ez a dolog kicsit átjárhatóbbá válik. Szerintem az én személyiségemnek az az egyik lényege, hogy átjárható személyiség vagyok, ezek a dolgok engem azért úgy nem érintenek meg" - tette hozzá a műsorvezető.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.