Fradi-indulót énekeltettek volna a magyar válogatott hokissal, nem engedték be a hazai szektorba a Tüskecsarnokban

elmebaj
2022 október 27., 13:37
comments 16

Botrány a Fradi hokimeccsén: nem engedték be a válogatott hokist, mert Csíkszeredában született – írja a Sportál. A magyar nemzeti csapatban korábban 21-szer szerepeltetett Reisz Áron édesapjával együtt semleges nézőként ment volna ki az FTC-Telekom–Gyergyói HK Erste Liga-találkozóra szerdán, így a hazai szektorba vett jegyet.

„A belépéskor a biztonsági szolgálatot biztosító személyzet igazoltatott (személyi és lakcímkártya), majd közölték, hogy nem léphetek be az épületbe – mondta a játékos a Sportálnak. – Az indoklás az volt, hogy én Csíkszeredában születtem. A biztonsági szolgálatot nem érdekelte, hogy magyar állampolgárként magyarországi lakcímmel rendelkezem, csupán a születési helyem alapján biztonsági kockázatnak minősítettek. Mindezt természetesen olyan megalázó módon, hogy a Fradi-indulót akarták elénekeltetni velem annak feltételeként, hogy beléphessek a hazai szektorba az érvényes jegyemmel.”

photo_camera Reisz Áron fehérvári hokis korában Fotó: Mudra László/Jégkorongblog

A hokis számára felfoghatatlan, 2022-ben hogyan történhet ilyen Magyarországon. „Mind a Fradi diszkriminatív hozzáállása az Erdélyben születettekhez, mind pedig a biztonsági szolgálat megalázó eljárásmódja, »románozása« szégyenletes volt” – mondta.

A Sportál kereste az ügyben az FTC-Telekom jégkorongszakosztályát, amely egyelőre nem reagált.

A 27 éves Reisz Áron gyerekként került Magyarországra, 2011 és 2021 között Fehérváron játszott, tavaly nyáron szerződött vissza a Csíkszeredai Sportklubhoz, melynek hokisaként tavasszal az FTC-Telekom elleni győztes Erste Liga-döntőben is ott volt.

A szerda esti meccset amúgy 5-1-re nyerte a Gyergyói HK a Fradi pályáján.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt