Ha valaki arra kíváncsi, hogy mi van a magyar kikötővel Triesztben, az ne forduljon kérdéssel a kormányhoz, mert nem kap választ rá

gazdaság
2022 október 27., 08:43
comments 21

Amit tudunk. Szijjártó Péter 2019 nyarán bejelentette, hogy tengeri kijárata lett Magyarországnak. Ez egészen pontosan azt jelentette, hogy a kormány leboltolta egy 300 méter hosszú partszakasszal rendelkező, 32 hektáros területet megszerzését Triesztben. 60 éves koncesszióban, 31 millió euróért. Ezt Szijjártó Matteo Salvini akkori olasz belügyminiszterrel tartott sajtótájékoztatón jelentette be az olasz kikötővárosban.

Amit nem tudunk, hogy mégis mi történt azóta a 300 méternyi magyar tengerparttal. A kormány ugyanis nem hajlandó elárulni.

Az is biztos, hogy Szijjártó 2019 nyarán az origónak azt mondta, három év alatt el kell készülnie a kikötőnek. Ez éppenséggel eltelt azóta, a kikötő viszont nem működik. Hogy miért nem, azt nem tudni, mert a kormány hatalmas semmitmondásban van az ügyben.

Csatlakozz a Körhöz, és olvass tovább!

Légy része a közösségünknek, segítsd az újság működését!

Már tagja vagy a Körnek? Itt tudsz belépni.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.