Egy vadgesztenyefa törzsében találtak rá egy német pisztolyra Vácrátóton

Történelem
2022 október 28., 18:06
comments 6

„Kertész munkatársaink a napokban egy korhadt vadgesztenyerönk darabolását végezték, amikor sivítva megakadt a láncfűrész. A fa törzséből egy pisztoly fordult ki! Oly régen került oda, hogy a fatest teljesen körbenőtte” - írja a Nemzeti Botanikus Kert Facebook-posztjában.

link Forrás

A Luger típusú pisztolyt a német hadseregben használtak, de hogy hogyan kerülhetett a vácrátóti fa törzsébe, azt nem lehet tudni.

A fegyver a töltényekkel együtt a hatóságokhoz került további vizsgálatra, de a Kert munkatársai bíznak benne, hogy a hatástalanítást követően visszakaphatják kerttörténeti gyűjteményük számára. (via Telex)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.