Hosszabb vizsgaidőszak és előrehozott tavaszi szünet lesz az ELTE-n

oktatás
2022 október 28., 14:07

Egy héttel hosszabb lesz a vizsgaidőszak az Eötvös Loránd Tudományegyetemen, és a tavaszi szünetet is előre hozzák februárra, olvasható az egyetem honlapján.

Eszerint a vizsgaidőszak december 19-én kezdődik, és február 4. helyett február 11-ig fog tartani. Szintén újdonság, hogy a vizsgákat nem a megszokott helyszíneken fogják megtartani, hanem külső helyszíneken, különösen az Egyetem köznevelési intézményeiben, kollégiumokban, valamint a téli időszakban is fűtött helyiségekben.

A tavaszi szünetet is előrehozták, ez február 20–25. között lesz, a tavaszi félév szorgalmi időszaka pedig csak február 27-én kezdődik majd. Ez azt jelenti, hogy az ELTE épületeiben közel három hónapig nem lesz jelenléti oktatás. (via Telex)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.