Kajakozni indult egy férfi a La Manche-csatornán, napok múlva egy bójáról mentették ki

baleset
2022 október 28., 11:26
comments 3

Egy brit férfi kajakozni indult a La Manche csatornán, de felborult, végül napokkal később egy holland halászhajó talált rá a bójába kapaszkodó, kimerült és kihűlt férfira. A kajakost aztán a francia vízimentők vitték kórházba. Az viszont nem világos, hogy hány napig hánykolódott a vízen - írja a BBC.

A francia partiőrség helikoptere szállította kórházba a férfit
photo_camera A francia partiőrség helikoptere szállította kórházba a férfit Fotó: Twitter / Préfecture maritime Manche et mer du Nord

A holland hajó a Doveri-szorosban, a francia partoktól több kilométerre járt, és a kapitány éppen azt ellenőrizte, nehogy túl közel menjenek a Colbart Nord bójához. Ekkor vette észre, hogy a bóján őrülten hadonászik egy férfi, aki csak úszónadrágot visel, és akiről nyilvánvaló volt, hogy bajban van. A férfit mentőövvel felhúzták a hajóra. A teste tele volt zúzódással, és mivel ki volt hűlve, pokrócba csavarták. Ki is volt száradva, ezért vizet és csokoládét adtak neki. A férfi azt mondta a halászoknak, hogy október 15-én indult el Doverből, és úgy maradt életben, hogy kagylókat kapart le a bója oldaláról és azt ette, kis rákocskák és alga mellett.

link Forrás

Ezután a francia partiőrség helikopterrel jött érte és egy Boulogne-i kórházba szállították, ahol ellátták a hajótörött férfit. Az illetékes francia tengerészeti prefektus szerint viszont a férfi csak két nappal korábban hagyta el Dovert.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.