Közel kétmilliárd forintot különítettek el jutalmakra az NMHH jövő évi költségvetési javaslata szerint

PÉNZ
2022 október 28., 04:36
comments 5

Átlagosan 3 millió forint körüli jutalomra számíthatnak a médiahatóságnál jól dolgozók a parlamenti szakbizottság javaslata alapján – írja a 24.hu.

A lap szerint a Nemzeti Média és Hírközlési Hatóság (NMHH) jövő évi költségvetési javaslata alapján, amelyet az Országgyűlés szakbizottsága nyújtott be a parlamentnek, három havi jutalmat terveznek adni az ott dolgozóknak, erre pedig közel kétmilliárd forintot különítettek el.

photo_camera Vári Péter, az NMHH főigazgató-helyettese beszédet mond az Űrkutatás napja 2022 című rendezvényen az NMHH székházában 2022. október 12-én. Fotó: Szigetváry Zsolt/MTI/MTVA

Jövőre 750 munkatárssal számolnak, és már 13 milliárd 220 millió forintot terveznek személyi juttatásként kifizetni, ebből 9 milliárd 413 millió forintot tesznek ki a bérek, ami azt jelenti, hogy az NMHH-nál a bruttó átlagfizetés meghaladja majd az 1 millió forintot, így ha valaki jól dolgozik, az jövőre átlagosan 3 millió forint körüli jutalomra számíthat.

A 24.hu megkérdezte az NMHH-t, hogy nem érzik-e túlzásnak az ekkora jutalmakat egy ilyen gazdasági helyzetben, amire a hatóság azt válaszolta, hogy „a jutalmazás célja”, hogy csökkentse „a hatóságnál rendelkezésre álló bérezési lehetőségek közötti jelentős különbséget”. Ehhez hozzátették még, hogy „az NMHH működésének (köztük a jutalmaknak is) a költségeit nem a központi költségvetésből, hanem a felügyelt piacokról származó bevételekből fedezi”.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.