Megtámadták Nancy Pelosi férjét a San Franciscó-i otthonában

külföld
2022 október 28., 13:56

Nancy Pelosi amerikai házelnök férje, Paul Pelosi kórházba került, miután pénteken kora reggel megtámadta valaki, aki betört a házaspár San Franciscó-i rezidenciájába – közölte Pelosi szóvivője.

A betörő egy kalapáccsal támadt rá Paul Pelosira, miután többször egymás után ráüvöltött, azt kérdezve, hogy „hol van Nancy?”

photo_camera Fotó: ANGELA WEISS/AFP

A támadáskor Nancy Pelosi nem tartózkodott otthon, épp Washingtonban volt. A rendőrség reggel 9 után ért ki a házhoz, ahol a támadót, akiről később kiderült, hogy David DePape-nek hívják, és Paul Pelosit egy-egy kalapáccsal a kezükben találták. A rendőrök lefegyverezték a támadót és őrizetbe vették, de a motivációit még vizsgálják. A szóvivő szerint Paul Pelosi teljesen fel fog épülni. (New York Times, BBC)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.