Schilling Árpád: Nyakon kell önteni szarral a kilakoltatást elrendelő polgármestereket

társadalom
2022 október 28., 06:03
comments 87

A saját otthon elvesztése olyan trauma, mint egy haláleset - írta Schilling Árpád rendező Facebookon annak kapcsán, hogy csütörtökön Kőbányán kilakoltattak egy 84 éves nőt és 55 éves beteg, munkanélküli fiát. (Bankó Gábor fotóriportban számolt be az esetről.)

Schilling Árpád
photo_camera Schilling Árpád Fotó: Nagy Zágon/schillingarpad.com

A kegyetlen eljárást a rendező szerint nem túlzás drasztikus eszközökkel megtorolni:

„Az összes olyan polgármestert, alpolgármestert, területért felelős előadót (teljesen mindegy, hogy ellenzéki, vagy kormánypárti), aki kilakoltatást rendel el, vagy ahhoz asszisztál, nyilvánosan kell megszégyeníteni, és életüket megkeseríteni. Szabad, sőt kell őket becsmérelni, inzultálni, vagy szarral nyakon önteni, amíg be nem látják, hogy az utcára kényszerítés: BŰN!”

Schilling nem érti, hogy miért nem fogadta el az önkormányzat a támogató szervezetek által felajánlott összeget, ami a tartozások harmadát kiegyenlítette volna. „Nem is a pénz számít, hanem a nyilvános megszégyenítés, a emberi lelkek megtörése, a példa statuálás? Vagy így lehet olcsón ingatlanhoz juttatni a rokonságot?” - kérdezi.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.