Sem a DK, sem az LMP nem vesz részt az ellenzék oktatási kerekasztalán

oktatás
2022 október 28., 13:01
comments 9

Sem a DK árnyékkormánya, sem az LMP nem fog elmenni a Jobbik által szervezett oktatási kerekasztalra november 2-án, amire az ellenzéki pártokat hívták meg.

A DK az Alfahírnek írta meg, hogy olyan oktatási kerekasztalnak látja értelmét, ahol diákszervezetek és szakmai szervezetek beszélgetnek az oktatásról, a párt szerint viszont nélkülük nem időszerű az egyeztetés.

Ungár Péter pedig a Facebookján jelentette be, hogy az LMP sem fog elmenni a kerekasztalra.

„Nyilván sok szempontból egyszerűbb lenne odaküldeni valakit a pártból, szépen mosolyogni utána az újabb végtelen hosszúságú sajtótájékoztatón és újra hatszor elmondani ugyanazt egymás után két percben. Mi azonban próbáljuk komolyan venni azt az ígéretünket, hogy a negyedik kétharmad után súlyos önvizsgálatra van szükség, és semmit nem folytathatunk úgy, mint ahogy előtte csináltuk, mert annak a vége logikusan az ötödik kétharmad lehet csak. El kell fogadnunk, hogy az, hogy hat párt tudja közösen ugyanazt mondani, nem olyan politikai teljesítmény, amit a választók értékelnének. Meg kell értenünk, hogy a választók átlátnak a látszatpolitizáláson, és nem különösebben kérnek belőle. Márpedig az ellenzéki kerekasztal jelenleg az üres fontoskodás mintapéldája” - írja Ungár.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt