Véber Györgyöt „nem méltó magatartás” miatt februárig eltiltotta az MLSZ

foci
2022 október 28., 08:44
comments 4

Megszületett az MLSZ döntése a Véber György (UTE) ellen indított fegyelmi ügyben: 2023. február 28-ig eltiltotta a labdarúgó-mérkőzésektől a sportszakemberhez nem méltó magatartást tanúsító vezetőedzőt - írja a Sportal.

A bizottság az ítélet meghozatalakor figyelembe vette Véber nyilvános bocsánatkérését. Indoklásuk szerint a vezetőedző tevékenységét mind a sajtó, mind pedig a szélesebb közvélemény gyakran figyelemmel kíséri, így az általa kimondott szavaknak és megtett cselekedeteknek a hazai labdarúgásra vonatkozóan az átlagosnál nagyobb súlya van, ezért tőle fokozottan elvárható, hogy olyan példát mutasson, amely a labdarúgásra vonatkozóan pozitív példaként szolgál. Véber György jelen ügy alapjául szolgáló obszcén, trágár megnyilvánulásai azonban a labdarúgás megítélésére rendkívül káros és negatív hatást gyakorolnak – közölte az MLSZ.

Véber György
photo_camera Véber György

Véber miatt egy szülő tett panaszt, miután október 1-én, az MTK U19-es csapata elleni, 1-1-re végződő meccsen így szidta a saját, U19-es, újpesti játékosait:

„Kurva életbe, előzd már meg, kerüld ki körbe, bazdmeg! Beleül az öledbe! Ez nem igaz, hogy nem jössz rá, egy hónapja ugatom! Bravó, Goldi! Egyszerűbb, ha rúgsz egy öngólt minden meccsen. Buta fasz! Basszájba az összes a kurva anyját! Neked eszed annyi van bazdmeg, mint annak a bábúnak ott, vitted ki a raktárba, bazdmeg! A faszomba kerültök ti ide, bazdmeg, Újpestre, ilyen tudással. Vak gecik gyülekezete, bazdmeg! Goldballba meg ott kéne a faszomba tudja, hol lennetek. Falutokba, bazdmeg… Senkiháziak…”

Az edző később, bocsánatkérésekor azt mondta: „Aki ismer, tudja, együtt élek a mérkőzéssel, ha tehetném, felfutnék a pályára igazgatni a játékosokat. (...) Őszintén sajnálom, hogy ennyire elragadott a hév, ez nem a pályára való, pláne nem gyerekek előtt.”

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.