„Orbán túl ravasz politikus ahhoz, hogy minden hidat felgyújtson. Még ha így is tesz, azonnal pontonátkelőt épít”

külföld
október 29., 13:15
comments 3

Hosszú interjút adott Dmitro Kuleba ukrán külügyminiszter a TSzN ukrán hírtévének, aminek első felében a háborúról, a nukleáris fenyegetésről volt szól, írja az RTL.hu. Később szóba kerültek az Ukrajnával szemben ellenséges, vagy felemásan viselkedő országok, így Magyarország is. Arra kérdésre, hogy érthető-e a magyar külpolitika, amivel Orbán Viktor minden hidat feléget az ukrajnai kapcsolatokban, Kuleba azt válaszolta, hogy

„Orbán Viktor túl ravasz politikus ahhoz, hogy minden hidat felgyújtson. Még ha így is tesz, azonnal pontonátkelőt épít. Csak ki kell várni.”

Szerinte egyelőre nem okozott komoly károkat a magyar kormány politikája Ukrajnának. Kuleba szerint vannak bosszantó dolgok, de nincs kritikus kár, viszont ha lesz, akkor változtatnak a hozzáálláson. Az ukrán külügyminiszter szerint a magyar kormány viselkedése mögött az áll, hogy Orbánt lefoglalja a saját belpolitikája:

„Azzal játszik, hogy Brüsszel pénzéért harcol, Brüsszelt kritizálja. Ő dolga.”

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt