Őrtüzeket gyújtottak Székelyföldön

külföld
2022 október 30., 17:51
comments 19

Több mint száz székelyföldi település határában gyújtottak őrtüzeket 2022. október 30-án, vasárnap, ezzel is kifejezendő a terület autonómiaigényét, jelentette az MTI. A településekhez közeli magaslatokon gyújtott őrtüzek mindegyikénél felolvasták a rendezvény kiáltványát, amit Izsák Balázs, az őrtűzgyújtást kezdeményező Székely Nemzeti Tanács elnöke írt.

Örtűz Csíkszeredában 2022. október 30-án.
photo_camera Örtűz Csíkszeredában 2022. október 30-án. Fotó: Veres Nándor/MTI/MTVA

Ebben területi autonómiát követelnek Székelyföldnek, amit a béke, a jólét és a biztonság zálogaként jellemeznek. (Via MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.