Tízezrek demonstráltak Prágában Ukrajna mellett

külföld
2022 október 30., 18:04
comments 6
photo_camera "Győzelmet Ukrajnának, szabadságot Oroszországnak" - hirdeti egy transzparens a 2022. október 30-i prágai tüntetésen, ahol csehek tízezrei demonstrálták szolidaritásukat Ukrajnával. Fotó: MICHAL CIZEK/AFP

Több tízezren demonstráltak vasárnap délután Prágában Ukrajna mellett a Millió pillanat a demokráciáért civil mozgalom kezdeményezésére, "Csehország a félelem ellen. Megbírkózunk vele!" jelszóval. "Eljött az ideje, hogy kinyilvánítsuk szolidaritásunkat Ukrajnával. Meg kell mutatnunk, hogy a harminc éve kiharcolt demokratikus értékeinket nem hagyjuk elvenni, hogy nem hagyjuk magunkat megfélemlíteni!" - mondta Hana Trestíková cseh filmrendező, a tüntetés egyik szónoka.

photo_camera A tüntetők megtöltötték a prágai Vencel teret. Fotó: MICHAL CIZEK/AFP

A demonstráció résztvevőit videóüzenetben köszöntötte Olena Zelenszka, az ukrán elnök felesége is. A tüntetésen több cseh politikus és közéleti személyiség is részt vett, köztük Milos Vystrcil, a szenátus elnöke is. Több felszólaló élesen bírálta a cseh kormány és az Európai Unió elleni pénteki prágai megmozdulást, amelyen Prága és Brüsszel Ukrajnát támogató politikáját támadták. (Via MTI

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt