Valamiért kórházba került Anatolij Karpov

külföld
2022 október 31., 14:25

Az első hírek szerint súlyos fejsérüléset szenvedett és mesterséges kómában van Anatolij Karpov. A 71 éves egykori sakkvilágbajnokot az Állami Duma épületének a közeléből szállították kórházba. (Putyin támogatójaként ő maga is tagja a törvényhozásnak.) Még szintén az első hírek arról szóltak, hogy Karpovot megtámadták, és elég magas volt a véralkoholszintje.

A TASSZ orosz hírügynökségnek nyilatkozva ugyanakkor Karpov munkatársa, Albert Sztepanjan azt mondta, hogy a volt világbajnok állapota stabil, és nincs komolyabb sérülése. Cáfolta, hogy Karpovot megtámadták.

A Meduza szerint Karpov elesett, és így szenvedett fejsérülést. Megfigyelés alatt van a kórházban.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.