Már legalább 135-en meghaltak az indiai hídbalesetben

baleset
2022 november 01., 06:22
comments 3

Már legalább 135 halálos áldozata van annak a balesetnek, amely az indiai Gudzsarát államban történt vasárnap - írja a Reuters. A Morbi városában található, Macchu folyó felett átmenő függőhíd tömve volt emberekkel, a kábelek nem bírták a terhelést, ezért a híd leszakadt.

Az emberek - akik épp a hindu vallás egyik legfontosabb ünnepét, a díválit ünnepelték a hídon - körülbelül 10 méter magasról estek a folyóba, sokan a kábelekbe kapaszkodva várták a segítséget. „A baleset egyik sérültje a kórházban elhunyt, így az áldozatok száma 135-re emelkedett" - mondta a Reutersnek a város egyik tisztviselője kedden. Jelenleg egy személyt keresnek eltűntként.

A CNN értesülései szerint a halálos áldozatok között harminc gyerek van. A lapnak egy helyi rendőr azt mondta, kilenc embert őrizetbe vettek, köztük két menedzsert, két jegykezelőt, két vállalkozót és három biztonsági őrt.

A BBC sajtójelentésekre hivatkozva azt írta, a hídon akár négyszázan is lehettek, a Reuters kétszáz emberről ír. Utóbbi egy felvételt is publikált, amelyet a híd térfigyelő kamerája rögzített.

link Forrás

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.