Szalai Ádámot eltiltották az FC Basel edzéseitől, bírósághoz fordulhat, hogy visszakerülhessen a csapatba

foci
2022 november 01., 15:48
comments 7

Továbbra sem vehet részt az FC Basel edzésein a 86-szoros magyar válogatott támadó – írja a Nemzeti Sport. A svájci Blick.ch információi szerint a 34 éves Szalai Ádám jogi úton érheti el, hogy visszakerüljön a csapatba.

„Az elvárásunk az a Basellel szemben, hogy beszüntesse ezt az elfogadhatatlan eljárást. Felfoghatatlan, hogy eltiltották a csapat edzéseitől, és csak egyedül készülhet” – idézi a magyar sportnapilap Szalai ügynökét, Oliver Fischert.

A Blick azt írja, hogy mivel a magyar válogatottságtól elköszönt csatár továbbra sem edzhet az első csapattal, ezért jogi útra terelné az ügyét.

A lap szerint nem tudni pontosan, miért döntött így a vezetőség. „Az a hír járja”, hogy az elöljárók nem tartják őt igazi csapatjátékosnak, mivel a Vilnius elleni szeptemberi idegenbeli győzelem után nem ment ki a vendégszurkolókhoz ünnepelni, a St. Gallen elleni siker után pedig „nem tűnt eléggé boldognak”.

Szalai Ádám 2022 februárjában igazolt Németországból Svájcba, a szerződése elvben 2023 nyaráig érvényes.

photo_camera Szalai Ádám Himnuszt énekel Angliában Fotó: Adrian Dennis/AFP

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.