Befejeződött a polgárháború Etiópiában

külföld
2022 november 02., 17:55

A két éve tartó harcok után befejeződött az észak-etiópiai Tigré (Tigray) tartományban dúló polgárháború, megegyezett az etióp kormány és a Tigréi Népi Felszabadítási Front (TPLF).

photo_camera Fotó: PHILL MAGAKOE/AFP

Arról, hogy a polgárháború óta Tigrében folyamatosan romlanak az életkörülmények, és hogy a világtól szinte minden szempontból elvágott, két oldalról is támadott tartományban az élet minden túlzás nélkül pokoli, ebben a cikkben írtunk bővebben.

Tigré képviselői a bejelentés után azt mondták, remélik, hogy mindkét fél tiszteletben tartja a megállapodásban foglaltakat. A Dél-Afrikában tartott tárgyalásokon Olusegun Obasanjo volt nigériai elnök szerint a felek megállapodtak a fegyverszünetben illetve a humanitárius szállítmányokhoz való akadálytalan hozzáférésben. Szerinte a megállapodás csak a kezdete az etiópiai békefolyamatnak. (BBC)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.