60 millió eurós élelmiszer-támogatási programot jelentett be a francia kormány

külföld
2022 november 03., 20:32
comments 1

60 millió eurós fenntartható segélyalap létrehozásáról beszélt a francia miniszterelnök, Elisabeth Borne. A kezdeményezés célja, hogy a legnehezebb helyzetben lévő franciák is hozzáférhessenek a minőségi élelmiszerekhez.

photo_camera Elisabeth Borne, Franciaország miniszterelnöke Fotó: THOMAS COEX/AFP

A tervek szerint a program 2023-ban indulhat. Egyrészt a francia élelmiszeripar szereplőit fogják támogatni, másrészt az olyan szervezeteket, amelyek segítenek eljuttatni az élelmiszereket a rászorulóknak. A támogatásokat pályázatok alapján osztják szét regionális, nemzetközi és helyi szereplők között.

A kormány egy élelmezési utalványon dolgozik, aminek egyelőre nincs nyoma a jövő évi költségvetésben. (Euronews)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.