A magyar rendőrség szerint még csak nem is gyanús, hogy soha sehol nem mutatták be a drága nagyjátékfilm árából állítólag leforgatott országimázs-reklámfilmet

Lezárt tartalom a Kör tagjainak bűnügy
2022 november 3., 14:47
comments 49
  • 2018 nyarán 2,3 milliárd forintot utaltak át a Magyar Turisztikai Ügynökségnek egy imázsfilmre.
  • Ez az összeg nagyobb, mint a legfrissebb, drága jelmezekben és díszletek között forgatott, Hadik Andrásról készült magyar történelmi nagyjátékfilm költségvetése.
  • Az imázsfilmet az MTÜ azóta sem tudta prezentálni, bár 2019 végére el kellett volna készülnie.
  • A rendőrség szerint azonban ez még csak gyanúra sem ad okot.
  • Az MTÜ erős embere a háttérben Orbán Ráhel.

Írásba adta a magyar rendőrség, hogy nálunk nem elegendő ok egy nyomozás megindításához, hogy 2,3 milliárd forint közpénzt adtak egy olyan dokumentumfilmre, amiről azóta sem lehetett semmit hallani – tudta meg a 444.

A kérdéses ügyben ráadásul egy olyan állami szerv érintett, aminek az irányításában a háttérből Orbán Ráhel, a miniszterelnök legidősebb lánya bevallottan részt vesz.

Az elképesztő fordulatokban gazdag sztori bő négy évvel ezelőtt indult.

Alkalmazott árulta be a főnök lányát

2018. március 3-án, szombaton délben még a műsor készítői sem gondolták volna, hogy a köztévé „Itthon vagy!” című délutáni adásában valóságos hírbomba fog robbanni. Méghozzá olyan bomba, hogy egy abszolúte lojális kormányzati háttérember buktatja le a miniszterelnök lányát.

A műsorban Guller Zoltán, a Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) akkori vezérigazgatója egyszer csak kibökte, hogy Magyarország akkoriban tervezett új országimázskampányának kidolgozásába többek között Orbán Ráhel is besegít. Bár akkor már régóta nyílt titok volt, hogy a miniszterelnök lánya a magyar turisztika igazi erős embere, erről addig nyíltan senki sem beszélt. Orbán Ráhel egyébként a svájci École Hoteliere Lausanne magániskola egyik Executive MBA osztályának hallgatójaként szerzett felsőfokú turisztikai ismereteket. Ez a kurzus jelenleg 65 ezer frankba, 27 millió forintba kerül.

Alig négy hónappal Guller tévés nyilatkozata után, 2018 nyarán a Miniszterelnöki Kabinetiroda meg is kötött egy szerződést az emlegetett új imázskampány részeként. Ennek értelmében 2,3 milliárd forintot utaltak át az MTÜ-nek egy, a Kárpát-medence értékeit bemutató kreatív dokumentumfilm elkészítésére, illetve az ehhez kapcsolódó könyv kiadására és rendezvények szervezésére. A teljesítés határideje 2019. december 31. volt.

Hol a film?

Lépj be a Körbe, és olvass tovább!

Légy része a közösségünknek, segítsd az újság működését!

Már tagja vagy a körnek? Lépj be!

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt