A magyar rendőrség szerint még csak nem is gyanús, hogy soha sehol nem mutatták be a drága nagyjátékfilm árából állítólag leforgatott országimázs-reklámfilmet

bűnügy
2022 november 03., 14:47
comments 48
  • 2018 nyarán 2,3 milliárd forintot utaltak át a Magyar Turisztikai Ügynökségnek egy imázsfilmre.
  • Ez az összeg nagyobb, mint a legfrissebb, drága jelmezekben és díszletek között forgatott, Hadik Andrásról készült magyar történelmi nagyjátékfilm költségvetése.
  • Az imázsfilmet az MTÜ azóta sem tudta prezentálni, bár 2019 végére el kellett volna készülnie.
  • A rendőrség szerint azonban ez még csak gyanúra sem ad okot.
  • Az MTÜ erős embere a háttérben Orbán Ráhel.

Írásba adta a magyar rendőrség, hogy nálunk nem elegendő ok egy nyomozás megindításához, hogy 2,3 milliárd forint közpénzt adtak egy olyan dokumentumfilmre, amiről azóta sem lehetett semmit hallani – tudta meg a 444.

A kérdéses ügyben ráadásul egy olyan állami szerv érintett, aminek az irányításában a háttérből Orbán Ráhel, a miniszterelnök legidősebb lánya bevallottan részt vesz.

Az elképesztő fordulatokban gazdag sztori bő négy évvel ezelőtt indult.

Alkalmazott árulta be a főnök lányát

2018. március 3-án, szombaton délben még a műsor készítői sem gondolták volna, hogy a köztévé „Itthon vagy!” című délutáni adásában valóságos hírbomba fog robbanni. Méghozzá olyan bomba, hogy egy abszolúte lojális kormányzati háttérember buktatja le a miniszterelnök lányát.

A műsorban Guller Zoltán, a Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) akkori vezérigazgatója egyszer csak kibökte, hogy Magyarország akkoriban tervezett új országimázskampányának kidolgozásába többek között Orbán Ráhel is besegít. Bár akkor már régóta nyílt titok volt, hogy a miniszterelnök lánya a magyar turisztika igazi erős embere, erről addig nyíltan senki sem beszélt. Orbán Ráhel egyébként a svájci École Hoteliere Lausanne magániskola egyik Executive MBA osztályának hallgatójaként szerzett felsőfokú turisztikai ismereteket. Ez a kurzus jelenleg 65 ezer frankba, 27 millió forintba kerül.

Alig négy hónappal Guller tévés nyilatkozata után, 2018 nyarán a Miniszterelnöki Kabinetiroda meg is kötött egy szerződést az emlegetett új imázskampány részeként. Ennek értelmében 2,3 milliárd forintot utaltak át az MTÜ-nek egy, a Kárpát-medence értékeit bemutató kreatív dokumentumfilm elkészítésére, illetve az ehhez kapcsolódó könyv kiadására és rendezvények szervezésére. A teljesítés határideje 2019. december 31. volt.

Hol a film?

Csatlakozz a Körhöz, és olvass tovább!

Légy része a közösségünknek, segítsd az újság működését!

Már tagja vagy a Körnek? Itt tudsz belépni.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.