1,6 milliárd dollár a várható főnyeremény az amerikai Powerball lottón

ÉLET
2022 november 04., 16:34

Szerdán se volt telitalálatos az amerikai Powerball lottón. A főnyeremény már a múlt héten is több mint egymilliárd dollár volt, ez mostanra a heti eladásokkal 1,6 milliárd dollárra nőtt, ami új rekord. Az eddigi rekordnyeremény 1,58 milliárd dollár volt, amin 2016-ban három szerencsés nyertes osztozott.

Lottószelvények egy New York-i standon 2022. november 2-án. Az aznapi számhúzáson nem volt telitalálatos szelvény, így mostanra 1,6 milliárdra hízott a főnyeremény.
photo_camera Lottószelvények egy New York-i standon 2022. november 2-án. Az aznapi számhúzáson nem volt telitalálatos szelvény, így mostanra 1,6 milliárdra hízott a főnyeremény. Fotó: LOKMAN VURAL ELIBOL/Anadolu Agency via AFP

Az amerikai szabályok szerint a teljes nyereményt egy összegben nem lehet felvenni, vagy évtizedeken át részletben fizetik ki, vagy egy összegben egy kisebb részét, jelen esetben 782,4 millió dollárt, ami még így is 318,6 milliárd forintot jelentene.

A nyerőszámokat magyar idő szerint vasárnap hajnali 3:59-kor húzzák ki. (Via Axios)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.