Baranyi Krisztina nem volt hajlandó válaszolni a Pesti Srácok kérdéseire az ATV műsorában

Média
2022 november 04., 10:19
comments 153

„Kicsit kellemetlen helyzetbe hoztak engem, ugye én régóta hangoztatom, hogy propagandamédiának, ócska fizetett propagandistáknak soha nem nyilatkozom, úgyhogy most sem fogom ezt megtenni. Nem tudtam, hogy ön itt lesz, és ha tudom, akkor nem jövök el” – mondta Baranyi Krisztina, Ferencváros polgármestere az ATV Start műsorában péntek reggel, miután a két műsorvezető, Krug Emília és Kárász Róbert mellé beállították Szalai Szilárdot a Pesti Srácoktól, hogy kérdezzen Baranyitól.

„Csodálom is, hogy ez a televízió egyáltalán beenged ebbe a stúdióba ilyen embereket, akiknek az újságíráshoz, a szakmához nulla közük van, folyamatosan, mindenféle gátlás nélkül hazudoznak és csúsztatnak. Nem értem, hogy mit keres itt a Pesti Srácok újságírója” – folytatta Baranyi.

Erre Krug Emília gyorsan közbevágott azzal, hogy „a televízió védelmében” elmondaná, hogy „talán ez az egyetlen televízió, ami tényleg minden oldalról próbál kérdezőt is találni, illetve minden oldalról fogad politikusokat is”. Baranyi erre azt válaszolta:

„Igen, csak ez nem oldal, nem sajtó, hanem propagandatermék”. Ezután jutott szóhoz Kárász Róbert, aki a „szerkesztői szabadságra” hivatkozott, majd megkérte Baranyit, hogy ha feltesznek neki egy kérdést, akkor azt ne minősítse, hanem válaszoljon rá.

Baranyi ezután újra jelezte, hogy nem hajlandó semmilyen módon válaszolni a PestiSrácok kérdéseire, majd a műsor hátralevő részében csak akkor válaszolt a kérdésekre, ha azokat megismételte a két műsorvezető.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.