Elefántok, gnúk és zebrák százai pusztultak el Kenyában a szárazság miatt

külföld
2022 november 04., 18:48

205 elefánt, 512 gnú, 381 zebra, 51 bivaly, 49 Grévy-zebra és 12 zsiráf pusztult el az élelem- és vízhiány miatt Kenyában a tartós szárazság miatt február és október között, közölte pénteken Peninah Malonza kenyai turisztikai miniszter.

photo_camera Állattetem Ilbisil közelében 2022. október 24-én. Kenyában négy egymást követő esős időszak is elmaradt, a szárazság a maszáj pásztorok megélhetését veszélyezteti. Fotó: SIMON MAINA/AFP

Egymás után négy esős időszak maradt el Kenyában, emiatt az ország 47 körzetének csaknem felét négy évtizede nem tapasztalt aszály sújtja. Folyók és kutak száradtak ki, legelők és szántóföldek aszályosodtak el. Másfél millió szarvasmarha pusztult el, a több mint ötvenmillió lakosú országban legalább négymillió ember éhezik.

A nagyobb mértékben veszélyeztett állatokról a kormány szénakészletekkel és egyéb ellátmánnyal gondoskodik. (Via MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt