Elefántok, gnúk és zebrák százai pusztultak el Kenyában a szárazság miatt

külföld
2022 november 04., 18:48

205 elefánt, 512 gnú, 381 zebra, 51 bivaly, 49 Grévy-zebra és 12 zsiráf pusztult el az élelem- és vízhiány miatt Kenyában a tartós szárazság miatt február és október között, közölte pénteken Peninah Malonza kenyai turisztikai miniszter.

Állattetem Ilbisil közelében 2022. október 24-én. Kenyában négy egymást követő esős időszak is elmaradt, a szárazság a maszáj pásztorok megélhetését veszélyezteti.
photo_camera Állattetem Ilbisil közelében 2022. október 24-én. Kenyában négy egymást követő esős időszak is elmaradt, a szárazság a maszáj pásztorok megélhetését veszélyezteti. Fotó: SIMON MAINA/AFP

Egymás után négy esős időszak maradt el Kenyában, emiatt az ország 47 körzetének csaknem felét négy évtizede nem tapasztalt aszály sújtja. Folyók és kutak száradtak ki, legelők és szántóföldek aszályosodtak el. Másfél millió szarvasmarha pusztult el, a több mint ötvenmillió lakosú országban legalább négymillió ember éhezik.

A nagyobb mértékben veszélyeztett állatokról a kormány szénakészletekkel és egyéb ellátmánnyal gondoskodik. (Via MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.