Megvizsgálták a finn miniszterelnök házibuliügyét, és mindent rendben találtak

külföld
2022 november 04., 12:22
comments 5

Semmilyen szabálytalanságot nem követett el Sanna Marin finn miniszterelnök az augusztusi házibulin, amiről több felvétel nyilvánosságra került, állapította meg az igazságügyi kancellár, miután megvizsgálta az ezzel kapcsolatos több tucatnyi panaszt.

„Nem lehet szabálytalansággal vagy hivatali teendőinek elhanyagolásával vádolni a miniszterelnököt, mert ahhoz, hogy ezt meg lehessen tenni, büntetőjogi kapcsolatnak kellene lennie a magánélete és a hivatalos tevékenysége között” - közölte pénteken Tuomas Pöysti.

„Ami egy kormánytag magánéletének erkölcsi és társadalmi vonatkozását illeti, annak megítélése már a parlament hatáskörébe tartozik. A politikai felelősséget pedig demokratikus választásokon szokták megvizsgálni.”

Sanna Marin, Finnország szociáldemokrata miniszterelnöke
photo_camera Sanna Marin, Finnország szociáldemokrata miniszterelnöke Fotó: POOL/REUTERS

Sanna Marin zárt körű partin vett részt, a videón a kamera előtt énekelt és táncolt. Miután a felvétel nyilvánosságra került, sokan drogozással vádolták, mire közzétette negatív tesztjét.

Később bocsánatot kért, amikor újabb fotó terjedt az interneten, rajta két ismert női influenszerrel, akik ugyanezen a házibulin félmeztelenül csókolóznak, és „Finnország” feliratú táblával takarják el a mellüket. Mint mondta, nem szabadott volna ilyen fotónak készülnie, nem tartja helyesnek, de egyébként nem történt semmi különös. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.