Orbán Viktor egy évtized kemény és kitartó munkájával megrajzolta a magyarok ellen fenekedő főgonosz profilját

POLITIKA
2022 november 04., 04:49
comments 63

A világot a háttérből irányító főgonoszról nagyon hamis képünk alakult ki az olyan romantikus mesefilmek miatt, amilyen például a James Bond-sorozat. De Orbán Viktor az elmúlt 12 évben kitartó munkával bemutatta nekünk a kőkemény valóságot, és megrajzolta az újra és újra a magyarokra támadó démon profilját.

Merre keressük?

Nem Keletre.

„Világossá kell tennünk, hogy a mi problémánk nem Mekkában, hanem Brüsszelben van, nekünk a brüsszeli bürokraták jelentik az akadályt, nem az iszlám. Az iszlámot tudnánk kezelni, ha hagynák, hogy úgy kezeljük, ahogy szerintünk egyébként azt kezelni érdemes.” (2016, Tusványos)

Honnan lehet őket felismerni?

Egyáltalán nem könnyű feladat.

„Ugyanazok az emberek: arctalan, ideológiailag képzett bürokrata emberek ülnek Washington DC-ben és Brüsszelben. Progresszív liberálisok, a woke-álomtól megrészegült újmarxisták, Soros György kitartott emberei, a nyílt társadalom propagálói. El akarják törölni a nyugati életformát, amit önök is, mi is annyira szeretünk. Amiért az önök szülei küzdöttek a II. világháború és a hidegháború alatt, és amiért mi is megküzdöttünk, amikor elzavartuk Magyarországról a szovjet kommunistákat. (2022, CPAC Hungary)

Hol keressük őket?

Megint csak nehéz feladat.

„Különböző világban élnek, mint az átlagos emberek. Tehát egy brüsszeli vezető általában védett ember, a legmagasabb vezetők, de a többiek is, akik lejjebb vannak, azoknak is azért a brüsszeli bürokrácia próbál biztonságos életet teremteni. Általában jó helyeken laknak, védhető, kertvárosi lakásokban laknak, védett kerületekben laknak. Az ő életük minősége a migrációval és a bevándorlással látványosan és közvetlenül nem változik meg, nem utaznak metrón, nem azokban a városrészekben laknak, ahová betelepítik a migránsokat. Az ő környékükön nincsenek no-go zónák, az ő feleségeiket, gyerekeiket valószínűleg nem fenyegeti olyan mértékű veszély, mint az átlagos életet élő nyugat-európai polgárok családjait. Tehát a vezetők Nyugat-Európában egy más világban élnek, mint ahol a migráció és a bevándorlás problémái jelentkeznek. Ez a másik ok, amiért nem érzik ezt olyan kihívásnak, mint talán mi.” (2018, Kossuth Rádió)

Elegánsan és okosan beszélnek

De valójában sunyik.

„Nekünk nem szabad megijedni attól, hogy ezek a brüsszeli bürokraták ebben a burokban olyan jól átgondolnak mindent, olyan elegáns, okos nyelvezetet alkalmaznak, és ilyen látványos, de valójában sunyi módon akarják ránk kényszeríteni azt, amit ők ott, a fejünk fölött kigondoltak Brüsszelben.” (2019, Vasárnapi Újság)

Megtanulható a nyelvük?

Évekbe telik.

„Ott ülnek ebben a buborékban hosszú idő óta, a saját gondolataikba vannak zárva, egy saját nyelven beszélnek, amit mi nem is értünk, nekem is évekbe telt, amíg megtanultam. Na, ebből kellene igazából nyelvvizsgát tenni, ha valamiből, hogy brüsszeliül megtanuljon az ember.” (2019, Kossuth Rádió)

Mi a tervük?

Csatlakozz a Körhöz, és olvass tovább!

Légy része a közösségünknek, segítsd az újság működését!

Már tagja vagy a Körnek? Itt tudsz belépni.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.