A magyar külügyminisztérium azonnali tűzszünetet és béketárgyalásokat szeretne, nem kárpátaljás nyilatkozatokat

külföld
2022 november 06., 16:08
comments 42

„Nem tartjuk helyesnek a háborús konfliktust mélyítő nyilatkozatokat. Az ilyen nyilatkozatok helyett azonnali tűzszünetre és béketárgyalásokra van szükség!”írta a Külügyminisztérium az Indexnek, amikor arról kérdezték, mit reagálnak arra, hogy Vlagyimir Putyin orosz elnök november 4-ei beszédében arra utalt, hogy Magyarország, Románia és Lengyelország igényt tarthat bizonyos ukrán területekre.

A román külügyminisztérium közleményben utasította el Putyin felvetését, kiállnak Ukrajna szuverenitása és területi integritása mellett.

A lengyel kormány az ujszo.com szerint dezinformációk terjesztésével vádolta az orosz elnököt. „Olyan pletykákról és álhírekről beszélt, amelyek teljesen távol állnak a valóságtól” – reagált Varsó.

Vlagyimir Putyin
photo_camera Vlagyimir Vlagyimirovics Putyin Fotó: RAMIL SITDIKOV/AFP

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.