A magyar külügyminisztérium azonnali tűzszünetet és béketárgyalásokat szeretne, nem kárpátaljás nyilatkozatokat

külföld
2022 november 06., 16:08
comments 42

„Nem tartjuk helyesnek a háborús konfliktust mélyítő nyilatkozatokat. Az ilyen nyilatkozatok helyett azonnali tűzszünetre és béketárgyalásokra van szükség!”írta a Külügyminisztérium az Indexnek, amikor arról kérdezték, mit reagálnak arra, hogy Vlagyimir Putyin orosz elnök november 4-ei beszédében arra utalt, hogy Magyarország, Románia és Lengyelország igényt tarthat bizonyos ukrán területekre.

A román külügyminisztérium közleményben utasította el Putyin felvetését, kiállnak Ukrajna szuverenitása és területi integritása mellett.

A lengyel kormány az ujszo.com szerint dezinformációk terjesztésével vádolta az orosz elnököt. „Olyan pletykákról és álhírekről beszélt, amelyek teljesen távol állnak a valóságtól” – reagált Varsó.

photo_camera Vlagyimir Vlagyimirovics Putyin Fotó: RAMIL SITDIKOV/AFP

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt