Alekszandr Lukasenko úgy szerette Vologya Zelenszkijt, mint az édes gyermekét

külföld
november 6., 11:16
comments 4

„Mindenki látta, mennyi mindent tettem Ukrajna érdekében az elmúlt években, ehhez képest az első, aki szankciókat vezetett be ellenünk, az Kijev volt” – jelentette Alekszandr Lukasenko egy Puhovicsi járásbeli takarmánykészítő üzem átadásán. A videót a Nexta fehérorosz ellenzéki Twitter-oldal futtatta meg az interneten.

A belorusz elnök elpanaszolta: „Vologya Zelenszkij tette ezt, akit mint az édes gyermekemet, úgy szerettem, az oroszokat is hol erre, hol arra kértem a kedvéért. Az ukránok meg jöttek a szankciókkal. Miért? Azért, mert nem önállóak. Az amerikaiak a lengyeleken keresztül kiadták nekik a parancsot, ők pedig siettek végrehajtani.”

„Nincs miért megsértődniük ránk most, csak a szövetségesi kötelezettségeinket teljesítjük – folytatta Lukasenko. – Nem készülök arra, hogy odaküldjem a katonáinkat, legalábbis addig, amíg nem lépik át fegyverrel a határainkat. Tessék, gyertek, meg fogunk benneteket gyógyítani, a tenyerünkön fogunk hordozni, a testvéreink vagytok. De ha fegyverrel jöttök, magatokra vessetek.”

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt