Gazdag Dániel kihagyta a tizenegyesét, a Philadelphia kikapott az amerikai focibajnokság nagydöntőjében

foci
2022 november 06., 07:23

Lejátszották az egyesült államokbeli focibajnokság, az MLS 2022-es szezonjának nagydöntőjét, amelynek egyik csapatában, a Philadelphia Unionban magyar válogatott játékos is érdekelt volt Gazdag Dániel személyében. A vezetést a Los Angeles FC szerezte meg az első félidőben, majd az 59. percben éppen Gazdag egyenlített.

link Forrás

Az események a rendes játékidő utolsó perceiben, majd a hosszabbítás végén pörögtek fel, a Philadelphia kétszer is előnybe került, ám a Los Angeles mindkétszer egyenlített, utoljára a 128. percben, a csereként beállt Garreth Bale révén. A tizenegyesekből a philadelphiaiak egyet sem (!) tudtak berúgni, Gazdag is kihagyta az övét, a Los Angeles-iek ellenben 3-at is értékesítettek, így megnyerték a bajnokságot.

A magyar játékos 30 meccsen 18 gólt lőtt a 2022-es idényben a ligában. (via Nemzeti Sport)

photo_camera Gazdag Dániel búslakodik az elrontott tizenegyese után Fotó: KEVORK DJANSEZIAN/Getty Images via AFP

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.