A volt dél-koreai elnök meg akar szabadulni a Kim Dzsonguntól kapott kutyáktól

ÁLLAT
november 7., 16:01
comments 7

Mun Dzsein volt dél-koreai elnök meg akar szabadulni a Kim Dzsongun észak-koreai vezetőtől ajándékba kapott két kutyától, mert az államfői hivatal nem nyújt támogatást fenntartásukhoz - közölte hétfőn Mun Dzsein hivatala.

A Pungszan vadászkutyákat 2018-ban kapta ajándékba Mun Dzsein a kommunista állam vezetőjével tartott harmadik találkozójakor. A Gomi és Szongkang névre hallgató kutyáknak időközben hét kölyke is született.

photo_camera Mun Dzsein és felesége, Kim Dzsongszuk a kutyákkal 2018. november 25-én. Fotó: Kék Ház/AFP

Hivatali idejének végével Mun Dzsein májusban az elnöki palotából magánházába vitte magával a kutyákat. Jogi szempontból az állatok állami tulajdonnak számítanak, és az elnök távozásával át kellett volna adni őket az elnöki archívumnak.

De egy szerződés lehetővé tette, hogy Mun Dzsein megtarthassa Gomit és Szongkangot, illetve a kutyakölykök egyikét, és ezért havonta a fenntartásukra átszámítva 723 ezer forint járandóságot kap az államkincstártól.

Csakhogy az említett szerződést megvétózta Jun Szukjol hivatalba lépett dél-koreai elnök, így az nem léphetett hatályba. Mun Dzsein ezért más gondjaira bízná a kutyákat.

photo_camera Fotó: HANDOUT/AFP

A dél-koreai kutyabarátok megbotránkoztak, mondván, a kutyák a családhoz tartoznak, és már jelentkezett is valaki, hogy szívesen átvenné őket.

A Pungszan vadászkutyáknak sűrű, krémfehér bundájuk és hegyes fülük van. A ritka fajta eredetileg az észak-koreai Pungszan régióból származik. (MTI)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt