Jevgenyij Prigozsin elismerte, hogy beavatkozott az amerikai választásokba, és a jövőben is erre fog törekedni

külföld
2022 november 07., 13:24
comments 43

Elismerte Jevgenyij Prigozsin orosz üzletember, hogy beavatkozott az amerikai választásokba, és azt állította, hogy a jövőben is erre fog törekedni.

A Kreml-közeli orosz oligarcha kijelentését Concord nevű cateringcégének sajtószolgálata tette közzé a VKontaktye orosz közösségi oldalon. Azt írták:

„Beavatkoztunk, jelenleg is beavatkozunk, és a jövőben is ezt fogjuk tenni. Megfontoltan, gondosan, sebészi pontossággal és a magunk módszerével, amit mi ismerünk.” Prigozsin titokzatosan még hozzátette: „hajszálpontos műveletünk során egyszerre távolítjuk el mindkét vesét és a májat”.

Jevgenyij Prigozsint gyakran Vlagyimir Putyin szakácsaként is emlegetik, mert cateringcégét a Kreml foglalkoztatja. Az üzletembert az USA már korábban nyíltan megvádolta azzal, hogy olyan oroszországi trollokat pénzel, akik az amerikai politikát próbálják befolyásolni. Júliusban az amerikai külügyminisztérium 10 millió dolláros jutalmat ajánlott fel annak, akinek információja van arról, hogy Prigozsin hogyan próbálja befolyásolni az amerikai választások kimenetelét.

Szeptemberben Prigozsin elismerte, hogy ő alapította a Wagner-csoport nevű hírhedt orosz biztonsági magáncéget 2014-ben, múlt pénteken pedig CSVK Wagner Centr néven védelmi technológiákat fejlesztő központot nyitott Szentpéterváron. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.