Ügyvédje szerint Varga Zoltán gyanúsítása „hiányos és a büntető jogszabályok téves értelmezésén alapul”

bűnügy
2022 november 7., 15:59
comments 18

Miután a Magyar Nemzet arról írt hétfőn, hogy a NAV gyanúsítottként hallgatta ki Varga Zoltánt, a Central Médiacsoport tulajdonosát különösen jelentős vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás miatt, Varga Zoltán ügyvédje, Dr. Papp Gábor megerősítette, hogy valóban történt kihallgatás. A sajtóhoz eljuttatott nyilatkozatában azt írja:

„Ügyfelem semmilyen bűncselekményt nem követett el, a vele közölt gyanúsítás hiányos és a büntető jogszabályok téves értelmezésén alapul, emiatt a gyanúsítással szemben mindketten panasszal éltünk.”

photo_camera Varga Zoltán 2018-ban Fotó: Youtube / Mellár Tamás

Papp Gábor ugyanakkor azt is közölte, hogy a Magyar Nemzet „részletes, több konkrétumot tartalmazó” cikke mindössze néhány perccel azután jelent meg, hogy Vargával elhagyták a NAV Bűnügyi Főigazgatóságát.

„A cikk hivatkozik arra is, hogy az ügyben tett feljelentés mit tartalmaz. A feljelentést sem én, sem ügyfelem nem kaptuk meg a kihallgatás során. Ez azt jelenti, hogy a sajtó az ügy részleteivel már feltehetően azt megelőzően tisztában volt, hogy védencemmel szemben a gyanúsítást közölték és az sem ismert, hogy a sajtó honnan szerzett tudomást védencem kihallgatásának időpontjáról” - írta az ügyvéd.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt