16 kg, varázsgomba spórájával beoltott táptalajt találtak küldeményekben a Liszt Ferenc-repülőtéren

bűnügy
2022 november 08., 13:37
comments 6

Hallucinogén hatású gomba spórájával beoltott táptalajt találtak a pénzügyőrök küldeményekben a budapesti Liszt Ferenc-repülőtéren – közölte a Nemzeti Adó- és Vámhivatal.

A Hollandiában postázott, repülőgépen érkezett csomagokról csak átvizsgáláskor derült ki, hogy több mint 16 kilogrammnyi, gombaspórával beoltott táptalajt tartalmaznak.

Az ilyen talaj önmagában még nem kábítószer, de a spórákból kifejlődő gomba az LSD-hez hasonló, hallucinogén hatása miatt tiltott szernek minősül.

photo_camera Illusztráció: Peter Dejong/AP

A csempészek a legkülönbözőbb trükkökkel igyekeznek álcázni a küldeményeket, de a pénzügyőrök folyamatosan ellenőrzik az áruforgalmat. A NAV a küldeményeket lefoglalta, és kábítószer készítésének elősegítése bűncselekmény miatt feljelentést tett a rendőrségen. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt