Baranyi Krisztina Fürjesnek: „Ön szerint mi a sajtó definíciója? Hogy fér ezzel össze, hogy kecskéket dugnak vagy engem?”

Lezárt tartalom a Kör tagjainak POLITIKA
2022 november 8., 19:39
comments 95

Emlékezetesre sikeredett a múlt pénteki reggel: Baranyi Krisztina az ATV Start című műsorának vendége volt, ahova elvileg azért hívták be, hogy a kerülettel kapcsolatos, aktuális újságírói kérdésekre válaszoljon. Viszont csak a stúdióban szembesült vele, hogy az egyik kérdező nem más, mint a Pesti Srácok újságírója, Szalai Szilárd. Ami ezután történt, már most médiatörténelem: Ferencváros polgármestere alapos leckét adott Szalainak - és nem mellesleg az ATV két műsorvezetőjének, Krug Emíliának és Kárász Róbertnek - arról, hogyan nem szabad asszisztálni a propagandatevékenységet folytató, magukat újságírónak nevező arcok káros, álságos tevékenységéhez.

„Kicsit kellemetlen helyzetbe hoztak engem, ugye én régóta hangoztatom, hogy propagandamédiának, ócska fizetett propagandistáknak soha nem nyilatkozom, úgyhogy most sem fogom ezt megtenni. Nem tudtam, hogy ön itt lesz, és ha tudom, akkor nem jövök el” - mondta Baranyi, és ez csak a kezdet volt.

Az esetnek természetesen volt visszhangja, és valamiért Fürjes Balázs is úgy érezte, meg kell szólalnia a témában. A Budapest és a fővárosi agglomeráció fejlesztéséért felelős államtitkár Facebook-oldalán védelmébe vette a szennyoldalt, többek közt azt írta, hogy „ne utasítsuk vissza, ha kritikusan kérdeznek minket, még ha esetleg ellenszenvvel is viseltetünk a kérdezővel szemben. Mert nem a kérdező személye, pártszimpátiája, hanem a hallgatóság, Magyarország polgárai számítanak. Ebben a konkrét esetben a Pesti Srácok olvasói és az ATV nézői. Minden politikai és véleménykülönbségükkel együtt”.

Ezek után érkezett a hír, hogy kedd este az ATV esti beszélgetős műsora, az Egyenes beszéd vendége lesz Baranyi és Fürjes, ahol részletesen kibeszélhetik az ügyet. Izgalmas felütés volt, hogy nem sokkal az élő adás előtt a IX. kerület polgármestere Facebook-oldalán megírta, azt tervezte, álláspontját egy, a Pesti Srácok műsorából a Partizánban kivágott, 30 másodperces videóval illusztrálja. Az Egyenes Beszéd szerkesztője azonban azt válaszolta, nem tudják bejátszani a szóban forgó részletet. Majd felhívta, hogy de, mégis be tudják, viszont erről értesítik Fürjes Balázst is. Baranyi ezt okézta, majd újra felhívták, hogy nem, mégsem játsszák be.

Spoiler: nem játszották be, Baranyi viszont lejátszotta a saját telefonján.

Lépj be a Körbe, és olvass tovább!

Légy része a közösségünknek, segítsd az újság működését!

Már tagja vagy a körnek? Lépj be!

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt