Eddig és ne tovább - a bezárásra ítélt csillaghegyi posta dolgozója petíciót indított a döntés ellen

Budapest
2022 november 08., 14:06
comments 30

Szokásos hétfő kora délelőtti forgalom a csillaghegyi postán. Négy-öt ember várakozik a sorszámával, a két ablaknál ügyfelek. A délelőttnek az adja a különlegességét, hogy utolsó hetébe lépett a postahivatal. A Mátyás király úti posta is rajta van ugyanis a november 12-től szünetelő posták 366-os listáján. A hivatalokat a postára is vonatkozó 25 százalékos kormányzati megtakarítás miatt kellett bezárni. A döntésben érintett 740 munkavállalót más hivatalba helyezik.

"Alá lehet még itt írni a petíciót? Mert nagy nehézség nekünk, hogy elmegy a posta" - mondja egy idős nő a pult mögött ülő alkalmazottnak. Csillaghegyen ugyanis aláírásgyűjtésbe fogtak a posta megmaradása érdekében. Azt írják, ezzel a városrész posta nélkül maradna, így a békásmegyeri és kaszásdűlői postákon növekedne meg a várakozási idő, nem beszélve arról, hogy az idős ügyfeleknek is távolabb kellene utazniuk. Közel kétezer aláírás jött már össze. (A hivatalban munkaidőben amúgy pont nem lehet aláírni.)

Csatlakozz a Körhöz, és olvass tovább!

Légy része a közösségünknek, segítsd az újság működését!

Már tagja vagy a Körnek? Itt tudsz belépni.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.