Eddig és ne tovább - a bezárásra ítélt csillaghegyi posta dolgozója petíciót indított a döntés ellen

Lezárt tartalom a Kör tagjainak Budapest
2022 november 08., 14:06
comments 34

Szokásos hétfő kora délelőtti forgalom a csillaghegyi postán. Négy-öt ember várakozik a sorszámával, a két ablaknál ügyfelek. A délelőttnek az adja a különlegességét, hogy utolsó hetébe lépett a postahivatal. A Mátyás király úti posta is rajta van ugyanis a november 12-től szünetelő posták 366-os listáján. A hivatalokat a postára is vonatkozó 25 százalékos kormányzati megtakarítás miatt kellett bezárni. A döntésben érintett 740 munkavállalót más hivatalba helyezik.

"Alá lehet még itt írni a petíciót? Mert nagy nehézség nekünk, hogy elmegy a posta" - mondja egy idős nő a pult mögött ülő alkalmazottnak. Csillaghegyen ugyanis aláírásgyűjtésbe fogtak a posta megmaradása érdekében. Azt írják, ezzel a városrész posta nélkül maradna, így a békásmegyeri és kaszásdűlői postákon növekedne meg a várakozási idő, nem beszélve arról, hogy az idős ügyfeleknek is távolabb kellene utazniuk. Közel kétezer aláírás jött már össze. (A hivatalban munkaidőben amúgy pont nem lehet aláírni.)

Lépj be a Körbe, és olvass tovább!

Légy része a közösségünknek, segítsd az újság működését!

Már tagja vagy a körnek? Lépj be!

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt