Kétszer is leszavazta a Fidesz, hogy napirendre vegyék a svéd és a finn NATO-csatlakozást

POLITIKA
2022 november 08., 15:01
comments 33

Hiába nyújtotta be a kormány már július közepén azt a javaslatot, ami jóváhagyná Svédország és Finnország NATO-csatlakozását, Kövér László azóta sem volt hajlandó napirendre venni. Finnország és Svédország májusban kérte felvételét az orosz fenyegetettség miatt, és mára már csak Magyarország és Törökország nem ratifikálta a két kérelmet. Egy hete már Sanna Marin finn miniszterelnök is szóvá tette a késlekedést, nemrég pedig a finn elnök is rátelefonált Orbán Viktorra.

A Fidesz erre azzal a nehezen értelmezhető választ adta, hogy zajlik a társadalmi vita.

Kedden a DK és az MSZP hiába kezdeményezte, hogy egészítsék ki a napirendet a kérdéssel, a kormánypárti többség mindkétszer megszavazta, hogy tartsák fenn Kövér László házelnöki döntését.

Németh Szilárd, a Fidesz alelnöke így értékelte a két szavazást:

„Igennel erősítettük meg Kövér László házelnök úr döntését a gyurcsányisták provokációjáról.”

A kormány azt ígérte, még az őszi ülésszakban, azaz december 7-ig megszavazzák a svéd és a finn kérelmet, azonban az üléstervben ennek egyelőre nincs nyoma.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt