Rákay Philip a Hankook gyára mellett fejleszt ipari területet

gazdaság
2022 november 08., 18:47
comments 14

A kormány tavaly hozott létre egy külünleges gazdasági övezetet Iváncsa, Rácalmás, Adony és Kulcs területén, hogy az ott épülő hatal akkumulátorgyár után a dél-koreai SK Innovation ne az ellenzéki vezetésű Dunaújvárosnak fizesse az iparűzési adót.

Nagy a mozgolódás ezen a környéken: A koreai válallat 681 milliárd forintos beruházással legnagyobb európai egységét építi fel Iváncsán, mellette a török Yaris Kabin épít 6,5 milliárd forintból telephelyet, illetve Rácalmáson a Hankook a mostani abroncsgyárában tervez 2022-re tervez egy nyolcmilliárdos beruházást.

Rákay Philip kormánypárti influenszer pedig nemrég éppen a Hankook gumiabroncsgyártó cég magyarországi központja mellett szerzett meg egy 42 hektáros ipari területet, amiről a 24.hu-nak azt mondta, hogy ott előbb fejlesztéseket végez majd, és értékesíteni kívánja. A lap szerint Rákay erre a célra alapíthatta a Rácalmás Greendustry Projekt Zrt. néven alapított nevű céget, ami ingatlankereskedelemmel foglalkozik.

photo_camera Forrás: Google

A területet az OTP Ingatlankezelő alapjától, a Balansz Zártkörű Nyíltvégű Intézményi Ingatlanfejlesztő Alaptól vette meg júliusban Rákay másik cége, a Norton Consulting Zrt., majd innen került át a frissen alapított cégbe.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.