Újabb, az Európai Bizottsággal való megegyezéshez szükséges törvényt fogadhat el az országgyűlés

POLITIKA
2022 november 08., 06:38
comments 8

A kedden kezdődő négynapos ülésen az Európai Bizottsággal való megegyezéshez szükséges információszabadságról szóló törvény módosításáról vitáznak, majd szavaznak is róla. Az előterjesztés gyorsítaná a közérdekű adat megismerésére irányuló pereket, és létrehozná a bárki számára elérhető, nyilvános központi információs közadat-nyilvántartást, amely tartalmazná a költségvetési szervek, illetve a helyi és nemzetiségi önkormányzatok legfontosabb gazdálkodási adatait.

Az MTI szemléje szerint a héten megtartják az azonnali kérdések óráját is, amikor a képviselők kérdezhetik a kormány tagjait, illetve megvitatják a törvényalkotási bizottság módosító javaslatát és jelentését a Novák Katalin köztársasági elnök által még a nyáron megfontolásra visszaküldött nemzetközi szerződéssel kapcsolatban.

Novák azért kifogásolta az Európai Unió és Katar közötti légi közlekedési megállapodás kihirdetéséről szóló törvényt, mert az szerinte nem felel meg a magyar jog és a nemzetközi jog összhangjának biztosítását előíró alaptörvényi követelménynek, de az egyezmény ideiglenes alkalmazásával kapcsolatban is voltak észrevételei.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt