5,3 milliárd forintért vették meg Schumacher Ferrariját

sport
2022 november 09., 18:39

Rekordáron, 13,1 millió euróért (5,3 milliárd forint) kelt el a hétszeres Forma–1-es világbajnok, Michael Schumacher 2003-as Ferrarija – írja az MTI. A Sotheby's aukciósház közlése szerint az F2003-GA kódjelzésű versenyautót szerdán Genfben értékesítették. Soha korábban nem fizettek még ekkora összeget modern kori Forma–1-es gépért.

Schumacher 2003-ban ezzel az autóval öt futamgyőzelmet aratott a sorozatban, és pályafutása hatodik vb-címét hódította el abban az évben.

photo_camera A rekordáron eladott versenyautó Fotó: FABRICE COFFRINI/AFP

Augusztusban Schumacher 1998-as Ferrariját, az F300-ast 6,22 millió dollárért (2,5 milliárd forint) értékesítette a Sotheby's.

Az 53 éves exversenyző a 2013 decemberben bekövetkezett síbalesetekor súlyos fejsérülést szenvedett, többször műtötték, azóta nyilvánosan nem mutatkozott, hivatalosan genfi otthonában lábadozik.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.