Árstopot vezetnek be a friss tojásra és az étkezési burgonyára

gazdaság
2022 november 9., 9:30
comments 90

"A legnagyobb probléma a szankciós infláció" - közölte a szerdai kormányinfón Gulyás Gergely, aki szerint az élelmiszerárak is az energiaárak miatt növekednek - az élelmiszerárak amúgy már az ukrajnai háború, így bármilyen, amiatt elrendelt szankció előtt elszabadultak, a kormány is még tavaly hozta meg az első árstopot.

Most újabb két termékre terjesztették ki az árstopot. "Megnéztük, milyen alapvető termékek drágultak, ezek között a tojás és a burgonya előkelő helyen szerepel" - mondta, így bejelentette, hogy a tojás és a burgonya árát a 2022. szeptember 30-i áron rögzítik.

UPDATE: Gulyás Gergely a sajtótájékoztató elején azt a nem lényegtelen információt elgelejtette közölni, hogy nem általában a tojás, csak az M-es (közepes méretű, tehát valójában kicsi) tojás árát rögzítik. A kérdésre, hogy burgonyából melyikre, a miniszter, aki ezek szerint még az életben nem vásárolhatott se tojást, se krumplit, előbb nevetgélve azt felelte, hogy "burgonyából a burgonyára" vonatkozik az árstop, majd a jegyzeteiből kiolvasta, hogy mégsem, mert abból is csak a kései krumplira.

UPDATE 2: Minden jel szerint Gulyás miniszter úr még a jegyzeteiből is rosszul tájékozódott. Legutóbbi frissítésünk után a miniszterelnöki sajtóiroda egy fiatal munkatársa azzal hívta kollégánkat, hogy valójában az árstop minden "friss tyúktojásra fog vonatkozni", krumpliból pedig az "étkezési burgonyára". Vagyis, ha helyesen értelmezzük a miniszterelnöki sajtóiroda közlését, az árstop az emberi fogyasztásra alkalmas tyúktojásra és krumplira vonatkozik majd.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt