December közepétől lehet majd közlekedni a Lánchídon

belföld
2022 november 09., 16:45

Befejeződött szerdán a Lánchíd aszfaltozása – közölte a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) az MTI-vel. A közlemény szerint a felújítás az ütemterv szerint halad.

photo_camera Fotó: MINT IMAGES/Mint Images via AFP

A hídfők közötti útpályára mintegy 2400 négyzetméteren került fel a kopóréteget jelentő hengerelt aszfalt. Ezután következik a széleket borító aszfaltcsíkok, a szegélyek bevonatrendszerének kialakítása és az útburkolati jelek felfestése.

A Lánchíd teljes, 18 hónapos lezárása a végéhez közeledik. A hídon december közepétől már lehet közlekedni, a járdákon és az aluljárókon azonban jövőre is dolgozni fognak a szakemberek. A következő hetekben a csatlakozó részeken folytatódik a munka, elkezdik a Clark Ádám tér helyreállítását és az eredeti körforgalom visszaépítését.

A híd szombati próbaterhelésén huszonnégy 20 tonnás teherautó vesz részt. A terhelés idejére ideiglenesen lezárják a közúti forgalom elől a Halász utca és a Döbrentei tér közötti rakpartszakaszt.

A Lánchíd felújítása 2021 tavaszán kezdődött, és bruttó 26,75 milliárd forintba kerül. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.