Egyetlen nap alatt zuhant a mélybe a kriptovilág legismertebb arca, 15 milliárd dolláros vagyona is odalett

Lezárt tartalom a Kör tagjainak gazdaság
2022 november 09., 15:02
comments 48

Gyakorlatilag pillanatok alatt omlott össze a közelmúlt egyik legismertebb kriptoszereplője, Sam Bankman-Fried (vagy SBF-nek, ahogy mindenfelé emlegetették) birodalma: az egyik legjelentősebb kriptokereskedői felületet, az FTX-et tulajdonló Bankman-Fried kedden jelentette be, hogy szektorbeli riválisa, a Binance vásárolhatja fel a kriptotőzsdét.

Ez egyrészt a kriptokereskedés jelentős mértékű további koncentrálódását jelentheti, másrészt a közelmúlt egyik legismertebb, legtöbbet szereplő kriptós vezetőjének teljes bukását. A lehetséges felvásárlás tényét megerősítette a Binance vezetője, a kínai születésű, kanadai Changpeng „CZ” Zhao is, aki Twitteren arról írt, hogy az FTX kérte a segítségüket, és hozzátette azt is, hogy az FTX jelentős likviditási gondokkal küzd.

A hír, hogy az egyik legjelentősebb szereplő bajban van, és épp a legnagyobb riválisa vásárolhatja fel, alapjaiban rázta meg az eleve hányatott időszakát élő kriptokereskedési piacot. A Bitcoin kedden 14 százalékot esett a Financial Times összesítése szerint.

Lépj be a Körbe, és olvass tovább!

Légy része a közösségünknek, segítsd az újság működését!

Már tagja vagy a körnek? Lépj be!

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt