Egyetlen nap alatt zuhant a mélybe a kriptovilág legismertebb arca, 15 milliárd dolláros vagyona is odalett

gazdaság
2022 november 09., 15:02
comments 47

Gyakorlatilag pillanatok alatt omlott össze a közelmúlt egyik legismertebb kriptoszereplője, Sam Bankman-Fried (vagy SBF-nek, ahogy mindenfelé emlegetették) birodalma: az egyik legjelentősebb kriptokereskedői felületet, az FTX-et tulajdonló Bankman-Fried kedden jelentette be, hogy szektorbeli riválisa, a Binance vásárolhatja fel a kriptotőzsdét.

Ez egyrészt a kriptokereskedés jelentős mértékű további koncentrálódását jelentheti, másrészt a közelmúlt egyik legismertebb, legtöbbet szereplő kriptós vezetőjének teljes bukását. A lehetséges felvásárlás tényét megerősítette a Binance vezetője, a kínai születésű, kanadai Changpeng „CZ” Zhao is, aki Twitteren arról írt, hogy az FTX kérte a segítségüket, és hozzátette azt is, hogy az FTX jelentős likviditási gondokkal küzd.

link Forrás

A hír, hogy az egyik legjelentősebb szereplő bajban van, és épp a legnagyobb riválisa vásárolhatja fel, alapjaiban rázta meg az eleve hányatott időszakát élő kriptokereskedési piacot. A Bitcoin kedden 14 százalékot esett a Financial Times összesítése szerint.

Csatlakozz a Körhöz, és olvass tovább!

Légy része a közösségünknek, segítsd az újság működését!

Már tagja vagy a Körnek? Itt tudsz belépni.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.