Meghalt Kirill Sztremouszov, az orosz kollaboráns herszoni kormányzóhelyettes

háború
2022 november 09., 14:44

Meghalt az oroszok által kinevezett herszoni kormányzóhelyettes, Kirill Sztremouszov – közölte az orosz állami média, idézve a regionális közigazgatás sajtószolgálatát, amely szerint a férfi autóbalesetben vesztette életét.

A 45 éves Sztremouszovot két hónappal az Ukrajna elleni orosz invázió kezdete után nevezték ki a megye katonai-polgári közigazgatásának helyettes vezetőjévé. Sztremouszov az orosz megszállás egyik legmarkánsabb támogatója volt, közösségi médiában tett agresszív kijelentéseiről vált ismertté.

Sztremouszovot az ukrán rendőrség árulás miatt körözte. (via BBC)

photo_camera Vlagyimir Szaldo (balról a második) és Kirill Sztremousov (balról az első) Herszonban 2022. július 21-én Fotó: STRINGER/Anadolu Agency via AFP
Kiemelt videóink

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.