Orbán fél éve még azt mondta, hogy olyan bonyolult kormányzati feladata van Palkovicsnak, amit csakis ő képes megoldani

POLITIKA
2022 november 09., 14:26
comments 23

Fél éve sincs, hogy Orbán Viktor bemutatta az új kormánya tagjait az Országgyűlésben. Nem fukarkodott senkinél a méltatással, de az egyik, ha nem a legnagyobb elismerés a most lemondott Palkovics Lászlónak jutott.

Orbán szerint Palkovicsé a legbonyolultabb kormányzati feladat, de ha van egyáltalán valaki, aki meg tud birkózni ezzel, az éppen a Széchenyi-díjas miniszter. Palkovics szemmel láthatóan zavarba jött és meg is hatódott. Mostanra aztán kiderült, hogy még ő sem volt alkalmas a feladatra.

A miniszterelnök felszólalása május 24-én:

„A következő időszakban nagy átalakulás előtt áll az ipar és az energetika. Palkovics László miniszter urat arra kértem fel, hogy folytassa azt a technológiai és iparpolitikai fordulatot, amelyet az előző négy évben elindítottunk. Nem kétséges, hogy miniszter úrnak jutott a legbonyolultabb kormányzati feladat: illessze a magyar energetikai rendszert az új kor kihívásaihoz, kezelje a bizonytalan energetikai ellátási láncokból fakadó veszélyeket, kezelje a növekvő fogyasztási igényeket, kezelje a megugró globális energiaárak miatt kialakult helyzetet, közben csökkentse a gazdaság károsanyag-kibocsátását, és hangolja össze a gazdasági növekedés és a környezetvédelem szempontjait - és mindezt egyszerre. Nem tudom, hogy ez megoldható-e, de ha van valaki, aki képes erre, az a Széchenyi-díjas Palkovics miniszter úr. Jó szerencsét! (Taps a kormánypártok padsoraiból. - Dr. Palkovics László felállva köszöni meg a tapsot.)”

link Forrás

Hogy miért kellett távoznia Palkovicsnak, arról egyelőre nincs hivatalos válasz, a valódi okot jó eséllyel nem is fogják elárulni. A 24.hu szerint Palkovics mondott föl, mert a miniszterelnök, Nagy Márton gazdaságfejlesztési miniszter tanácsát elfogadva külön energetikai minisztérium létrehozásáról döntött, így kiszervezve ezt a területet Palkovics alól.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.