Sean Penn odaadta Zelenszkijnek az Oscar-díját

külföld
2022 november 09., 21:05

Sean Penn ismét Kijevbe látogatott, ahol Volodimir Zelenszkij ukrán elnökkel is találkozott. Nemcsak találkozott, oda is ajándékozta neki két elnyert Oscar-díjából az egyiket. „Ez egy szimbolikus, buta dolog, de jobban érzem magam, ha tudom, hogy ez itt van” – mondja a színész a Zelenszkij közösségi média oldalaira feltöltött videóban. Amikor az elnök valami olyasmit mond, hogy ezt nem fogadhatja el, Penn azzal válaszol:

„Miután győztél, majd visszahozod Malibuba.”

Zelenszkij ezután állami érdemérmet adott át Penn-nek, majd együtt elsétáltak a színész nevét viselő emléktáblához. Penn ugyanis Kijevben járt február 24-én, amikor az orosz invázió megindult Ukrajna ellen, dokumentumfilmet akart forgatni az orosz megszállásról, és támogatni szerette volna az ukrán kormányt. Azóta is az ukrán ügy egyik legnagyobb hollywoodi támogatójának számít, annyira, hogy ki is tiltották Oroszországból. (Guardian)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.