A Tökölön „elhelyezett 124 fogvatartott megtette az első lépést egy szenvedélymentes és egészségtudatos jövő felé”

belföld
2022 november 10., 14:56
comments 1

A magyarországi börtönökben már régóta működnek olyan speciális programok és részlegek, amelyek kifejezetten a szenvedélybetegen befogadott fogvatartottak gyógykezelését célozzák, de a Tököli Országos Büntetés-végrehajtási Intézet most létrehozta az ország első dohánymentes körletét, olvasható az MTI hírében.

A speciális körlet lakói ezentúl csak nemdohányzók lehetnek, „így a fogvatartottak és az intézet munkatársai is tisztább, egészségesebb környezetben élhetik mindennapjaikat” – írta a bv-intézet a közleményében.

„Az itt elhelyezett 124 fogvatartott megtette az első lépést egy szenvedélymentes és egészségtudatos jövő felé” – tették hozzá.

photo_camera Fotó: DANIEL BOCKWOLDT/dpa Picture-Alliance via AFP

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.