Elérte Floridát a Nicole hurrikán

külföld
2022 november 10., 11:05
comments 1

A Nicole hurrikán helyi idő szerint csütörtökön kora reggel elérte Florida keleti partvidékét, a Vero Beach-től délre fekvő partszakaszt - közölték a helyi hatóságok.

Az ítéletidő miatt több repteret és vidámparkot kellett leállítani és evakuálni. A hatóságok figyelmeztettek, hogy a szeptemberi Ian hurrikán által sújtott területeken további károkat okozhat az újabb természeti csapás.

photo_camera Fotó: ERIC LIEBMAN/ TWITTER @ERIC_LIEB/via REUTERS

A Nicole szerda este vált hurrikánná, amikor a Grand Bahama-szigetre csapott le. Egyes erősségű hurrikánként a szél sebessége óránként 120 kilométer volt csütörtökön kora reggel - közölte az amerikai Nemzeti Hurrikánközpont. A viharos erejű szél egészen 780 kilométerig terjed az orkán középpontjától. Magyar idő szerint délelőtt az amerikai hatóságok arról számoltak be, hogy a hurrikán Florida keleti része fölött trópusi viharrá enyhült.

A vihar a következő napokban Georgia és Dél-Karolina állam felé veheti az irányt, heves esőzések közepette. A városokban árvizek alakulhatnak ki, valamint a Saint Johns folyó újabb áradására lehet számítani Floridában a csütörtöki nap folyamán.
A hatóságok a part menti városokban több figyelmeztetést és riasztást adtak ki az esetleges károk miatt.

(MTI/AP/Reuters)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.