Fellázadtak a Lövölde tér környéki nyugdíjasok, dühösek, hogy a Lidlben csak az önkiszolgáló kasszák működnek

élelmiszer
2022 november 10., 15:09
comments 87

A VI. kerületi Lövölde téri Lidl áruházban október 13. óta teszt jelleggel 10 automata mellett csak egy hagyományos pénztár működik. A boltba járó idősebbek ráadásul arról számoltak be, hogy sok esetben kizárólag az automaták működnek, ami gondot okoz nekik fizetéskor.

A helyi vezetéshez is eljutottak a panaszok, Beleznay Zsuzsanna, Terézváros kereskedelemért, turizmusért és köztisztaságért felelős alpolgármestere október végén arról írt a Facebookon, hogy egyeztetni fog az üzletvezetéssel.

Soproni Tamás, a kerület polgármestere arról számolt be, hogy az önkormányzat nevében Szász Károly idősügyi tanácsnok és Beleznay egyeztetett a Lidllel. Arra kérték a vezetést, vegyék figyelembe, hogy sok idős környékbelinek ez a bolt az egyetlen bevásárlási lehetősége. Legalább egy valódi, hagyományos kassza telepítését kérik. A Lidl ígéretet tett a körülmények kivizsgálásra.

A Pénzcentrum megkereste az üzletet, hogy kiderítsék, „valóban klasszikus kassza és kasszás nélkül üzemel-e a Lövölde téri üzlet”. A Lidl vezetése elmondta, a vásárlói igényeket szem előtt tartva döntött úgy, hogy a hagyományos kasszarendszerek mellé bevezeti az önkiszolgáló megoldást. Kiderült az is, hogy az üzletlánc 195 üzletéből összesen 66-ban van önkiszolgáló kassza, és hogy ahol van, ott 6-8 hagyományos mellé kerül általában 6 db önkiszolgáló. Ezek egy része csak kártyát, más része készpénzt is elfogad.

„A Lidl vizsgálja annak a lehetőségét, hogy a jövőben mely áruházak estén lehetséges a hagyományos mellett önkiszolgáló kasszák telepítése” – nyilatkozta a Lidl a Pénzcentrumnak, hozzátéve, az üzletekben az önkiszolgáló kasszák mellett általában 4-5 munkatárs segíti a vásárlókat a gyorsabb haladásban.

„A vállalat figyelemmel követi a vásárlói visszajelzéseket, melyek függvényében felülvizsgálja döntését, és amennyiben úgy ítéli meg, megteszi a hagyományos kasszák visszaállításához szükséges lépéseket” – írja a Lidl, de azt is elmondta, az új kasszák bevezetése a dolgozói létszámot semmilyen formában nem befolyásolja.

Update: Szerkesztőségünkben vita bontakozott ki azzal kapcsolatban, hogy akkor most van-e egyáltalán pénztárosos kassza a Lövölde téri Lidlben, vagy nincs, mivel az eredeti pénzcentrumos cikkből egyrészt úgy tűnt, hogy van (habár nincs mindig nyitva), Soproni Tamás kerületi polgármester viszont azt kezdeményezte, hogy de csináljanak olyat is. Kollégánk helyszíni szemléje után a következőket jelentette: „7 darab önkiszolgáló állomás és 1 darab emberes kassza, ami üzemelt, de amolyan látszatkasszának tűnt, egy egérpadnyi hely van rajta, amire ráfér kb. 2 zsemle, szóval nyilván nem a kasszás megoldást bátorítják vele. A forgalom gyér volt, és aki várt, az persze az emberes kasszára várt, mert önkiszolgáló hely bőven volt szabadon.”

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.