Meggondolták magukat, mégis marad a szülésznők többsége a Szent Imre kórházban

Egészségügy
2022 november 10., 08:39
comments 5

Októberben több szülésznő mondott fel a Szent Imre kórházban, miután kiderült, hogy az intézmény november elsejétől nem engedélyezi, hogy a választott szülésznők a beosztásukon kívül is bent lehessenek a szüléskor. A Népszava most azt írja, hogy egyikük nem sokkal később elállt a felmondástól, kilencen pedig november 9-én vonták vissza korábbi nyilatkozatukat.

A lap úgy tudja, a szülésznők „elégedetlenségéhez bérfeszültségek is hozzájárultak”, és bár az intézmény most sem tud többet fizetni, a napokban lejáró felmondási idő végére tíz szülésznő visszakozott. Azt írják, összesen négy szülésznő távozik, közülük ketten a magánszektorban folytatják, a másik két szülésznőnek pedig részállása volt a Szent Imrében, és az szűnik most meg.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.