Soha többé nem lehet tojás a fiúnál, aki megpróbálta megdobni III. Károlyt, hacsak nem bevásárlásból tér éppen haza

külföld
2022 november 10., 20:13
comments 11

Eltiltották a nyilvános tojáshordástól azt az egyetemistát Nagy-Britanniában, aki azzal fejezte ki, hogy nem a királyokban, hanem minden ember egyenlőségében hisz, hogy megdobálta III. Károly királyt.

photo_camera Tojásnyomok Fotó: JAMES GLOSSOP/AFP

A király és hitvese, Kamilla szerdán az észak-angliai Yorkba látogattak, hogy megtekintsék II. Erzsébet királynő új szobrát. Egy videón is látható, ahogy egyszer csak tojások csapódnak be a pár közvetlen közelében, majdnem megszakítva egy királyi kézfogást.

A fiút a rendőrök néhány másodpercen belül a földre gyűrték, majd elvitték, de elmondása szerint este 10-kor már kint is volt, miután letették érte az óvadékot.

„Elgondolkodtak, és azt mondták, ez így kicsit durva, mi lesz, ha tojást akar enni?” – mesélt a szóban forgó egyetemista, Patrick Thelwell az ítéletről. Az ítéletet annyiban módosították, hogy ha Thelwell tojással tér haza a boltból, vigyáznia kell a bizonylatra, hogy ellenőrizhessék.

A fiúnak emellett tilos a király 500 méteres körzetében tartózkodnia, miközben december 1-én még bíróság elé áll a közrend megzavarásának vádjával is. (Mirror)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt